Verbinden van mensen

Shareplu is ontstaan toen Salah el Moussati in de stromende regen uit de tram stapte en had aangeboden of een medepassagier uit de tram met hem onder de paraplu wou lopen om droog te blijven. Op de plek van bestemming bleven de twee nog een half uur aan de praat waarbij ze bijzondere verhalen met elkaar uitwisselden. Deze ervaring wilt hij graag delen met iedereen. Pak een Shareaplu uit een Shareaplu-bak. Zie je iemand met een Shareaplu lopen? Dit betekent dat je onder diegene zijn paraplu mag schuilen. Wie weet wat voor mooie verhalen je te horen krijgt!

Screen-Shot-2019-04-17-at-20.09.35.png

Meet Sharaplu

Een sociale missie in het leven. Dat is waar Salah zich bezig mee houdt om dat stukje Nederland iets mooier te maken. Shareplu is opgericht door Salah met als missie om mensen met elkaar te verbinden door middel van een deelparaplu. In de huidige samenleving bestaan er veel verschillende culturen die langs elkaar leven. Wanneer heb je voor het laatst een vreemd persoon aangesproken? Via Shareaplu hoopt Salah dat mensen in elkaar gesprek komen en elkaar verhaal delen.

Duurzame Paraplu's

Wij maken gebruik van oer-hollandse eco paraplu’s. Onze paraplu’s zijn BSCI-compliant; eerlijke arbeidsomstandigheden en beloning in de fabrieken van de toeleveranciers wat past bij onze missie van een duurzame samenleving.

Screen-Shot-2019-04-17-at-20.13.49.png

Deelgenomen aan:

Shareaplu heeft meegedaan aan meerdere wedstrijden. Zo hebben we meegedaan aan de Zomerondernemer Rotterdam in samenwerking met de Rabobank. Verder zijn we halve finalist geworden tijdens de Enterprise Challenge van the University of Greenwich uit meer dan 300 inzendingen. 

Locaties

Onze paraplu’s zijn verspreid over verschillende buurthuizen, winkels, horecagelegenheden en andere plekken. Benieuwd waar je een shareplu punt kan vinden? 

Close Menu